Etiketter

fredag 26 april 2013

Bokredovisning - "Molly Moons fantastiska bok om hypnos"

Boken handlar om 10-åriga Molly Moon. Molly är föräldralös och bor på barnhemmet Hardwick House i Briersville, England. Hon hittades i en kartong på trappan till barnhemmet när hon var en liten bebis, och precis som Rocky, hennes bästa vän, så fick hon sitt namn efter omständigheterna just då. På hennes kartong stod det "Moons Marshmallows"och så fick hon sitt efternamn. I kartongen låg det också en klubba där det stod Lolly, men det förbjöd barnhemsföreståndarinnan Miss Agnes Adderstone, så det blev Molly istället. Molly Moon.
En dag när Molly och Rocky gick tillbaka till barnhemmet tillsammans från skolan så började de bråka och skiljdes åt. Molly gick till biblioteket där hon gömde sig bakom en hylla vid bokstäverna X, Y och Z eftersom att hon visste att det sällan kom folk som letade efter böcker vars namn började på någon utav de tre bokstäverna. Plötsligt kom en man inrusande i biblioteket och utgav sig för att vara Professor Nockman, och han hade köpt en bok som han behövde. Det enda han sa var att boken började på H. Molly kollade på några böcker vid hyllan Y, och såg böcker om "yacht, ylle och ypnos". Vad var ypnos? Första bokstaven var borta. Sen kom hon på att det var bokstaven H som var försvunnen! På det sättet hittade Molly Moon boken om hypnos och där börjar en fantastisk resa.

Jag rekommenderar boken till alla, för den är spännande och man vet aldrig hur den ska fortsätta. Boken är långsam i början men sen tar den en hopp och plötsligt lever Molly på ett helt annat sätt. Jag ger den 5 av 5 stjärnor bara för att den är så unik och man vill hela tiden fortsätta att läsa den! Det finns inga andra böcker som jag läst så fort, förutom Harry Potter-böckerna, som den här. Så det är positivt. Och det är den här sortens handling i en berättelse som jag tycker om, för den förvandlingen hon gör är nog en dröm för de flesta. Även om hon till sist förstår att det kanske inte var så bra som hon trodde från början. Längtar tills jag läser nästa del av Molly Moon!

Författare: Georgia Byng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar