Etiketter

onsdag 2 oktober 2013

Slutreflektion av Prinsessan och Mördaren

Vad är det för brott i din bok? En 18-årig kille, Fredrik, hittas misshandlad på en soptipp. Han hade varit på en fest kvällen innan och blivit full. När han gick vid vägen på väg hem stannade en bil bredvid honom och föraren i bilen frågade om vägen till en viss väg. Fredrik berättade för mannen att han var på rätt väg. Föraren i bilen, mannen, frågade om Fredrik frös (han hade glömt sin jacka på festen), men Fredrik förklarade för mannen att han kunde hämta sin jacka imorgon och att han snart var hemma. Trots det gick han med på att sätta sig i den okända förarens bil eftersom det verkade som att de skulle till samma väg eller samma område. Väl i bilen blev han bjuden på Coca Cola som visserligen var ljummen men ändå smakade relativt gott. Han blev dåsig och såg att de var på väg åt fel håll, mitt in i en skog, men kunde inte säga något. Till slut gick det upp för honom att de åkte mot soptippen, men han somnade och blev medvetslös och sedan antagligen våldtagen och misshandlad.
Vem är gärningsmannen? I slutet av boken får man reda på att det var klassföreståndaren för alla huvudpersonerna (Nina, Markus, Teo, Lenita, osv) som var gärningsmannen, alltså Rickard Wallén som också kallades Walle och som var ny lärare på skolan där Nina började i början av boken. Man trodde dock länge att det var Ninas pappa, Tommy Klint, som var gärningsmannen. Det fanns en sak gemenskap mellan Tommy och Walle och det var att båda tyckte om män. Walle hade mördat Niklas (som Tommy för övrigt hade haft en relation med) och Jajje, och man antar att han hade våldtagit och misshandlat dem till döds.
Vad är motivet? Det är mest troligt att motivet var att Walle kanske inte ville medge att han var homosexuell eller tyckte om män och då mördade han de personer som han hade varit med. Och Walle och Tommy var ju ganska lika och därför trodde man länge att det var Tommy som var mördaren, fast egentligen skulle det ha varit för självklart eftersom Markus hade misstänkt Ninas pappa länge. Markus hade sett Tommy, Ninas pappa, krocka med en lyktstolpe och kasta en kniv in i skogen där Markus stod. Tommy hade inte sett Markus så det var inte hans avsikt att kasta den emot honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar