Etiketter

torsdag 8 november 2012

Teknik - svar på reflektionsfrågorna kring planteringslådorna

1. Det var inte så svårt att komma på något eftersom att jag är ganska kreativ, så det var bara roligt att göra skiss, ritning och modell. Jag blev nöjd!
2. Nackdelen var att jag gjorde väldigt många skisser och ritningar innan jag blev nöjd. Nästa gång vill jag bara göra en av varje istället flera stycken. Det går fortare då.
3. Jag gjorde i princip inga förändringar. Jag väntade mig en lite större utmaning att bygga en modell utifrån en ritning, men det var faktiskt ganska enkelt - och det blev nästan exakt likt!
4. Jag antar att du menar min egna.
Jag tror att det hade varit för svårt eftersom att min blomlåda är ganska spetsig... att bygga hörnen menar jag, det hade varit för krångligt.
5. Man kan ju runda av de lite.
6. Det är gjort av kalkfattig lera som blandas med sand och vatten. Massan bränns vid mycket höga temperaturer. Kulorna har hårt skal men är mer "mjöliga" inuti. Lecablock tar inte åt sig fukt och är motståndskraftiga mot frost. Dessutom väger de inte så mycket.
7. Jag tror att lecablocken inte är så dyra och dessutom är de lätta att hantera.
8. Det är inte så väldigt hållbart i jämförelse med vissa andra byggnadsmaterial, om man tappar det från en decimeters höjd så går det sönder.
9. Som svaret på fråga 6 sa, de tar inte åt sig fukt och är motståndskraftiga mot frost. Och de är lätta att bygga med.
10. För att de ska hålla ännu bättre, tror jag.
11. Eftersom att lecablock är gjorda av kalkfattig lera som blandas med sand och vatten, så är det inte dåligt för miljön. Det har heller ingen effekt positivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar